Svenska website

Osallistujalle

Ruokakoulu on ruokaan liittyvää tekemistä, kokemuksia ja elämyksiä sekä virkistäviä liikuntatuokioita. Lapsille tarjotaan mahdollisuus kokea RUOKAILOA kaikin aistein ja nauttia liikunnan riemusta. Ruokakoulu sopii 8–12-vuotiaille lapsille. Se tarjoaa 4–5 päivänä hauskaa ja mielekästä toimintaa koulujen loma-aikoina.

Jokaiseen Ruokakoulun leiripäivään kuuluu lasten itsensä valmistama aamiainen, lounas ja välipala, liikuntaa sekä oppimistuokioita hyvän ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä. Lisäksi leirin ohjelmaan kuuluu maatilavierailu sekä ja päätöspäivällinen, joille myös lasten vanhemmat ovat tervetulleita.

Ilmoittautuminen

Valitse sopivin Ruokakoulujen listasta  Ilmoita lapsesi mukaan yhdistyksen yhteyshenkilölle tai verkkolinkkien kautta. Ilmoittautuminen päättyy yleensä viimeistään kahta viikkoa ennen ruokakoulun alkua tai kun ryhmä täyttyy. Useimmat Ruokakoulut ottavat vastaan ilmoittautumisia myös varasijoille. Mahdollisesta Ruokakoulun peruuntumisesta ilmoitetaan puhelimitse lapsen vanhemmalle. Ruokakoulun osallistujat saavat noin viikkoa ennen leiriä tervetulokirjeen ja laskun.

Osallistumismaksu

Ruokakoulun valtakunnallinen suositushinta on 70 euroa. Hinta kattaa lasten aamiaiset, lounaat ja välipalat, ruokakoulun ohjelman ja materiaalit sekä t-paidan. Yhteiselle päivälliselle osallistuvilta perheenjäseniltä peritään 10 euroa aikuisilta ja 5 euroa lapsilta kustannusten kattamiseksi. Kaikilla ruokakouluun osallistuvilla lapsilla on tapaturmavakuutus.

Kesto

Ruokakoulu on 4–5 päivän mittainen päiväleiri, joka järjestetään koulujen lomakaudella. Ruokakoulu alkaa päivittäin aamulla ja päättyy iltapäivällä. Yksi leiripäivä kestää 6–8 tuntia.

Järjestäjä

Ruokakoulujen käytännön toteutuksesta vastaavat 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea. Jokaisella Ruokakoululla on oma vastuuohjaaja, joka on vastuussa Ruokakoulun suunnittelusta ja toteutuksesta.

Ryhmät

Ruokakouluun osallistuu tavallisesti 8–20 lasta. Ruokaa valmistetaan pienryhmissä, joilla on oma apuohjaaja. Ruokakoulut järjestetään useimmiten opetuskeittiöissä.

Erityisruokavaliot

Ruokakoulussa huomioidaan lasten erityisruokavaliot ja muut ilmoitetut erityistarpeet. Kerrothan niistä ilmoittautumisen yhteydessä tai suoraan vastuuohjaajalle.

Valokuvaaminen

Ruokakouluissa otetaan valokuvia, joita hyödynnetään hyvien tapojen mukaisesti Ruokakoulu – Matskolan -toiminnan ja 4H-järjestön viestinnässä. Ilmoittautumisen yhteydessä lapsen vanhempi valitsee, antaako hän luvan kuvien julkaisemiseen vai ei.

Back to top of page