Monikulttuurisuus ruokakasvatuksessa ja ruokakoulussa

Ruokakoulut ovat avoimia eri kulttuureista tuleville lapsille. Kulttuurien moninaisuus on rikkaus, johon jokaisella lapsella on oikeus tutustua. Asiaa on tutkinut Emmi Tuovinen pro gradu –tutkielmassaan. Lue lisää »

Ruokakoulu on ruokailoa

Ruokakoulu on 8–12-vuotiaille lapsille tarkoitettu päiväleiri, joka tarjoaa osallistujille mahdollisuuden kokea ruokailoa kaikin aistein, vierailla maatilalla ja nauttia liikunnasta. Lapset pääsevät itse valmistamaan ruokaa, sillä 4H:n toiminta perustuu tekemällä oppimisen käytännönläheiseen pedagogiikkaan.

Ruokakoulun leiripäivään kuuluu lasten itsensä valmistama aamiainen, lounas ja välipala, liikuntaa sekä tietoa hyvän ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä. Leirin lopuksi vanhemmat tai muut läheiset ihmiset kutsutaan päivälliselle.

Ruokakoulut tarjoavat lapsille hauskaa ja hyödyllistä toimintaa 4–5 päivänä koulujen loma-aikoina eri puolilla Suomea.