Ruokailoa lapsille 38 Ruokakoulussa

Lasten Ruokakouluja toteuttavat suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea, ja niihin osallistuu lähes 700 lasta. Ruokakoulun ohjaamisessa on mukana noin 150 nuorta apuohjaajaa, joille ohjaajana toimiminen on hieno työkokemus.Lue lisää »

Ruokakoulu on ruokailoa

Ruokakoulu on 8–12-vuotiaille lapsille tarkoitettu päiväleiri, joka tarjoaa osallistujille mahdollisuuden kokea ruokailoa kaikin aistein, vierailla maatilalla ja nauttia liikunnasta. Lapset pääsevät itse valmistamaan ruokaa, sillä 4H:n toiminta perustuu tekemällä oppimisen käytännönläheiseen pedagogiikkaan.

Ruokakoulun leiripäivään kuuluu lasten itsensä valmistama aamiainen, lounas ja välipala, liikuntaa sekä tietoa hyvän ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä. Leirin lopuksi vanhemmat tai muut läheiset ihmiset kutsutaan päivälliselle.

Ruokakoulut tarjoavat lapsille hauskaa ja hyödyllistä toimintaa 4–5 päivänä koulujen loma-aikoina eri puolilla Suomea.

Ruokakoulu-Matskolan toimintaa tukee SAGA.