Lasten Ruokakoulut suosittuja – ruoan alkuperä tutuksi

Ruoan valmistaminen, maatilavierailut ja ruoan tarjoilu vanhemmille perhepäivällisillä innostivat lapsia Ruokakoulu – Matskolan -hankkeen päiväleireillä. Hanke päättyy vuodenvaihteessa, mutta Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H jatkavat toimintaa, koska lapset ja vanhemmat toivovat leireille jatkoa.Lue lisää »

Ruokakoulu on ruokailoa

Ruokakoulu on 8–12-vuotiaille lapsille suunnattu päiväleiri, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden kokea ruokailoa kaikin aistein, vierailla maatilalla ja nauttia liikunnan riemusta. Lapset pääsevät itse valmistamaan ruokaa, sillä 4H:n toiminta perustuu itse tekemällä oppimisen pedagogiikkaan.

Ruokakoulun leiripäivään kuuluu lasten itsensä valmistama aamiainen, lounas ja välipala, liikuntaa sekä oppimistuokioita hyvän ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä. Leirin lopuksi vanhemmat ja isovanhemmat kutsutaan perhepäivälliselle.

Leirit tarjoavat lapsille hauskaa ja hyödyllistä toimintaa 4–5 päivänä koulujen loma-aikoina eri puolilla Suomea.