Ohjaajana ruokakoulussa

Jokaisella ruokakoululla on vastuuohjaaja ja useita apuohjaajia. Vastuuohjaaja huolehtii ruokakoulun suunnittelusta ja toteutuksesta. Apuohjaajat vastaavat oman lapsiryhmänsä ohjaamisesta koko ruokakoulun ajan.

Ohjaajana olet mukana lisäämässä lasten tietoja ja taitoja ruoanvalmistuksesta, kunnollisesta ravitsemuksesta ja liikunnasta. Samalla lapset oppivat tuntemaan suomalaista ruokaketjua ja arvostamaan hyvää kotimaista ruokaa. Ruokakoulussa opitaan itse tekemällä. Lapset valmistavat kaikki ateriat itse. Ohjaaja tukee ja auttaa, mutta ei tee asioita lasten puolesta. Lasten itsensä valmistaman aamiaisen, lounaan ja välipalan lisäksi ruokakoulun ohjelmaan kuuluu myös liikuntaa, oppimistuokioita ja maatilavierailu.

Ruokakoulujen vastuuohjaajille järjestetään valtakunnallinen koulutus keväällä. Ohjaustyössä tukena toimivat Ruokakoulun ohjaajan käsikirja ja muut ohjaajille suunnatut materiaalit.