Lasten Ruokakouluja toteuttavat suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea, ja niihin osallistuu lähes 700 lasta. Ruokakoulun ohjaamisessa on mukana noin 150 nuorta apuohjaajaa, joille ohjaajana toimiminen on hieno työkokemus.Lue lisää »
Ruokakoulut ovat avoimia eri kulttuureista tuleville lapsille. Kulttuurien moninaisuus on rikkaus, johon jokaisella lapsella on oikeus tutustua. Asiaa on tutkinut Emmi Tuovinen pro gradu –tutkielmassaan. Lue lisää »
Paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät jälleen Ruokakouluja kesällä 2017 eri puolilla Suomea. Ilmoittautuminen käynnistyy 1. maaliskuuta klo 10.Lue lisää »
Ruoan valmistaminen, maatilavierailut ja ruoan tarjoilu vanhemmille perhepäivällisillä innostivat lapsia Ruokakoulu – Matskolan -hankkeen päiväleireillä. Hanke päättyy vuodenvaihteessa, mutta Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H jatkavat toimintaa, koska lapset ja vanhemmat toivovat leireille jatkoa.Lue lisää »
Lasten ruokakoulu on mukana Herkkujen Suomessa Helsingin Rautatientorilla 18.–20.8.2016. Ruokakoulun osastolla opastetaan lapsia maukkaan kasviskeiton teossa. Lapset kokoavat keittoainekset kauden kasviksista tutkimalla, tunnustelemalla ja pilkkomalla. Lue lisää »
Ruokakoulussa suositaan sesongin raaka-aineita. Kuva: Petra Ingo
Ruokakoulussa tutustutaan kotimaisiin raaka-aineisiin, esimerkiksi kananmuniin. Kuva: Pirjo Hämynen