Ajankohtaista

Sadoille lapsille kesätoimintaa 4H:n Ruokakoulussa

Lasten ruokakouluja toteuttavat suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea, ja niihin osallistuu lähes 800 lasta. Tänä kesänä lapsille järjestetään 50 ruokakoulua ja teemana on peruna.Lue lisää »

Kesän Ruokakouluja suunnitellaan parhaillaan

Paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät jälleen Ruokakouluja kesällä 2019 eri puolilla Suomea. Ilmoittautuminen käynnistyy 1. maaliskuuta.Lue lisää »

Ruokailoa lapsille 38 Ruokakoulussa

Lasten Ruokakouluja toteuttavat suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea, ja niihin osallistuu lähes 700 lasta. Ruokakoulun ohjaamisessa on mukana noin 150 nuorta apuohjaajaa, joille ohjaajana toimiminen on hieno työkokemus.Lue lisää »

Monikulttuurisuus ruokakasvatuksessa ja ruokakoulussa

Ruokakoulut ovat avoimia eri kulttuureista tuleville lapsille. Kulttuurien moninaisuus on rikkaus, johon jokaisella lapsella on oikeus tutustua. Asiaa on tutkinut Emmi Tuovinen pro gradu –tutkielmassaan. Lue lisää »

Ruokakoulut kesällä 2017

Paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät jälleen Ruokakouluja kesällä 2017 eri puolilla Suomea. Ilmoittautuminen käynnistyy 1. maaliskuuta klo 10.Lue lisää »

Lasten Ruokakoulut suosittuja – ruoan alkuperä tutuksi

Ruoan valmistaminen, maatilavierailut ja ruoan tarjoilu vanhemmille perhepäivällisillä innostivat lapsia Ruokakoulu – Matskolan -hankkeen päiväleireillä. Hanke päättyy vuodenvaihteessa, mutta Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H jatkavat toimintaa, koska lapset ja vanhemmat toivovat leireille jatkoa.Lue lisää »

Ruokakoulut jatkuvat kesällä 2017

4H-yhdistykset järjestävät lasten ruokakouluja kesällä 2017 eri puolilla Suomea. Ilmoittautuminen alkaa 1.3.Lue lisää »

Lasten ruokakoulu esittäytyy Herkkujen Suomessa

Lasten ruokakoulu on mukana Herkkujen Suomessa Helsingin Rautatientorilla 18.–20.8.2016. Ruokakoulun osastolla opastetaan lapsia maukkaan kasviskeiton teossa. Lapset kokoavat keittoainekset kauden kasviksista tutkimalla, tunnustelemalla ja pilkkomalla. Lue lisää »

Ruokakoulussa suositaan sesongin raaka-aineita. Kuva: Petra Ingo

Ruokakoulussa tutustutaan kotimaisiin raaka-aineisiin, esimerkiksi kananmuniin. Kuva: Pirjo Hämynen